Zpět na recepty |
LAHŮDKOVÝ SALÁT Z CERIE A KLASA KLOBÁSY 250 g Ceria, 100g cibule 150 g nakládaný okurek 50 g mražené kukuřice 1 lžíce strouhaný křen 100 g kečup ostrý 100 g čerstvá paprika nebo jemně strouhaná mrkev 100 g rajčata nebo jemně strouhaný celer olej, sůl Pracovní postup: Cerii nakrájíme na nudličky a použijeme přímo do salátu nebo Cerii před použitím krátce osmahneme na pánvi, současně na oleji osmahneme i kukuřici. Osmahnutím Cerie se zvýší chutnost salátu. Cibuli, okurek,rajčata a papriku nakrájíme a vše promícháme s křenem a kečupem. Jestliže cibuli po nakrájení zakapeme olejem a necháme působit 5 minut , ztratí cibule na své štiplavosti, ale jinak zůstanou její vlastnosti v salátu stejné. V létě, kdy je dostatek paprik a rajčat připravujeme tento salát s touto zeleninou, v zimních měsících použijeme mrkev a celer nebo jakoukoli jinou zeleninu, která je v tuto dobu vhodnější, ale i levnější. Mražená kukuřice salát barevně zpestří , ale není nezbytně nutné ji do salátu použít. Salát necháme v chladu odležet a podáváme s pečivem. |